Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Proeverij: Mensen en Bomen

di 29 jun 2010

Jij bent coach en je wilt graag buiten coachen, de natuur bij je werkwijze betrekken. Maar je wilt meer dan binnen voor buiten verruilen: je wilt ervaren wat natuur is en kan betekenen, welke schatten en wijsheid er voor het oprapen ligt en wat je ontdekt als je meer onderzoekend te werk gaat. Stuur voor maandag 19 juli 2010 een e-mail met uw contactgegevens naar het redactiesecretariaat (redactie@tvc.nl) met als onderwerp ‘Inspirerende natuur’ als u geïnteresseerd bent en beschikbaar bent op maandag 25 oktober 2010. De winnaar krijgt bericht op dinsdag 20 juli 2010. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Proeverij
Een coach die niet meer leert, staat stil
Vanuit deze stelling en onze nieuwsgierigheid naar het leerproces van coaches biedt het TvC telkens aan één abonnee of anderszins geïnteresseerde een workshop aan.
U neemt kosteloos deel met maar één tegenprestatie: dat u deelt met andere lezers wat u geleerd hebt. Wat wij van u vragen is een verslag van de workshop en van wat uzelf en andere deelnemers ervan vonden. Neem een digitale camera mee voor een foto-impressie.

Bomen en Mensen: inspirerende natuur
Jij bent coach en je wilt graag buiten coachen, de natuur bij je werkwijze betrekken. Maar je wilt meer dan binnen voor buiten verruilen: je wilt ervaren wat natuur is en kan betekenen, welke schatten en wijsheid er voor het oprapen ligt en wat je ontdekt als je meer onderzoekend te werk gaat. Je bent nieuwsgierig naar de rol van het toeval en naar vastigheid als bodem en reliëf. Je wilt weten welke natuurlijke processen zich in het ritme van het natuurjaar afspelen. Bomen en Mensen loopt met je mee, maakt je wegwijs in de natuur en reikt waar nodig kennis, symboliek en metaforen aan. Je ogen en oren gaan open, je gaat met een gevulde rugzak naar huis om deze rijkdom later als ‘geschenk’ aan anderen te kunnen doorgeven.

Thema herfst – winter
Herfst in de natuur is loslaten van het groeiseizoen en voorbereiden op de winterrust. Wat laat je los, wat leren bomen ons daarin en wat neem je mee de winter in. De winter lijkt zo stil en rustig, is er wel leven in een bos? De winter kun je zien de nacht van het jaar, wat gebeurt er in het donker en gebeurt er eigenlijk wel iets? Natuurlijk! en hopelijk ervaar je de inspiratie van deze rustige periode in het natuurlijke jaarritme.

Wie ben jij?
Als coach heb je geen speciale vooropleiding nodig; de wens buiten méér te laten zijn dan een decor is belangrijk.

Begeleider
Lieke Vullings is natuurgids en zoekt en werkt op allerlei wijzen aan de verbinding mens en natuur. Uiteraard spelen bomen daarin een belangrijke rol, onder andere door te inspireren tot het planten van bomen bij bijzondere gelegenheden. www.bomenenmensen.nl

Wanneer en waar?
De workshop vindt plaats op maandag 25 oktober  van 14.00 – 16.30 in het gebied Sint Jansberg (mooi, oud landgoedbos met heuvelachtig reliëf) in Plasmolen, ten zuiden van Nijmegen.

Aanmelden?
Stuur voor maandag 19 juli 2010 een e-mail met uw contactgegevens naar het redactiesecretariaat (redactie@tvc.nl) met als onderwerp ‘Inspirerende natuur’ als u geïnteresseerd bent en beschikbaar bent op maandag 25 oktober 2010. De winnaar krijgt bericht op dinsdag 20 juli 2010. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Martin Copier - vrijdag 2 juli 2010

Beste Lieke, Ik ben momenteel bezig met het opzetten van Marangcoaching. Aangezien de Marang een altijd bloeiende boom is zal ik zeker aansluiting en inspiratie vinden in deze workshop. Ik ben natuurlijk zeer benieuwd. Met vriendelijke groet, Martin Copier

Mirjam Bossink van coachingspraktijk Spiegeling - donderdag 1 juli 2010

Als natuurcoach met een eigen natuurcoachingspraktijk geef ik zelf ook cursussen natuurcoaching aan professionals waarbij je leert om de spiegelwerking van de natuur in te zetten bij coaching. Ik vind dit een heel mooi inititatief en aanbod en ik ben blij dat steeds meer mensen de natuur ontdekken als vorm om in en mee te werken!

Andrieza Schreurs - donderdag 1 juli 2010

In mijn praktijk laat ik clienten vaak een boom tekenen om helder te krijgen wat ze willen en wat ze kunnen. Daarnaast neem ze af en toe de natuur in omdat ze dan direct uit hun hoofd zijn. De omgeving, de bomen, alles in de natuur geeft aan wat er speelt bij de client. Een geweldige manier om te gebruiken in de coaching echter merk ik dat ik regelmatig me laat belemmeren om het in te zetten. Deze workshop zou daar verandering in kunnen brengen en mij weer doen inspireren om het vaker in te zetten.

Pauline Becking - donderdag 1 juli 2010

Mooi aanbod! Fijn dat er steeds meer mensen het belang van de natuur ervaren en uitdragen. De natuur is ook mijn leermeester en zet deze in mijn werk als creatief coach in. Houw je natuur in beeld, leliebel.nl. Leef je natuur en laat de ander zijn/haar eigen natuur ontdekken!

Leon Coenen - woensdag 30 juni 2010

Graag wil ik deze ervaringen delen met anderen in deze workshop. Wat de ene van nature heeft kan de ander 'natuurlijk' aanleren.

Anthony Rozendaal - woensdag 30 juni 2010

Dit is al heel oud, ik doe dit al meer dan 30 jaar. Werken en leven en keuze maken vanuit inzicht uit de Natuur. Begeweegredenen en keuzes van mensen herleid ik ook vanuit de Natuur. Wij als mens denken heel veel vanuit ons zelf te doen. Dit is hoogstens 10 % www.ansaloadvies.nl

margriet dassen - woensdag 30 juni 2010

graag zou ik dit willen ervaren als beginnend life coach

Jacinta Kogelman - woensdag 30 juni 2010

Ja, dat wil ik wel. Het toeval wil dat ik nog geen half uur geleden op de website van Lieke was en haar nu een mailtje stuur.

Elzelien van Duijn - woensdag 30 juni 2010

Ik vind dit een heel creatief initiatief.Wel heb ik één opmerking: ik ben het volstrekt oneens met de zin dat je om coach te zijn geen vooropleiding nodig hebt. Coachen is een vak, en gevoel voor de natuur is volstrekt niet genoeg om een professionele dienst te kunnen verlenen.OR