Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Proeverij: De kracht van aandacht

wo 25 aug 2010

Proeverij: De Kracht van Aandacht
Intensive weekend over mindful leven en coachen

De kracht van aandacht, dat is wat je ervaart als je je leven mindful leeft. Als coach ben je gewend aandacht te hebben voor anderen. Maar, hoeveel aandacht heb je voor je zelf?
Stuur voor maandag 20 september 2010 een e-mail met uw contactgegevens naar het redactiesecretariaat (redactie@tvc.nl) met als onderwerp ‘Kracht van aandacht’ als u geïnteresseerd bent en beschikbaar bent in het weekend 12 t/m 14 november 2010. De winnaar krijgt bericht op dinsdag 21 september 2010. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Proeverij
Een coach die niet meer leert, staat stil
Vanuit deze stelling en onze nieuwsgierigheid naar het leerproces van coaches biedt het TvC telkens aan één abonnee of anderszins geïnteresseerde een workshop aan. U neemt kosteloos deel met maar één tegenprestatie: dat u deelt met andere lezers wat u geleerd hebt. Wat wij van u vragen is een verslag van de workshop en van wat uzelf en andere deelnemers ervan vonden. Neem een digitale camera mee voor een foto-impressie.

Intensive weekend: De Kracht van Aandacht, mindful leven en coachen
De kracht van aandacht, dat is wat je ervaart als je je leven mindful leeft. Als coach ben je gewend aandacht te hebben voor anderen. Maar, hoeveel aandacht heb je voor je zelf? Er is een relatie tussen mindful met jezelf om kunnen gaan en je professionele begeleiding van anderen. Die kwaliteit vraagt om een regelmatige upgrade.Mindfulness betekent ontspannen leven en werken in het hier en nu, vanuit een houding van niet (ver)oordelende aandacht. Je leert beter om te gaan met stress, pijn, tegenslag en teleurstelling, verlies, ouderdom en veel andere zaken, terwijl je zelfbewustzijn toeneemt. Het gaat erom de werkelijkheid zoals zij is onder ogen te zien zonder te oordelen, en die werkelijkheid als gegeven te accepteren. Om met die werkelijkheid in balans te komen, en in harmonie te leven, is een kunst.

Thema’s
Tijdens het weekend komen onder andere de volgende thema’s aan bod: aandacht - accepteren – ademen - energie  - emoties - gewaarwordingen – gelijkmoedigheid - harmonie - hier – meditatie - nu - observeren - ontspannen – ritme – verbondenheid - waarnemen - ZIJN. Het programma van dit Intensive Weekend is een weldaad voor jezelf en komt je coachees, je collega’s en je familie ook ten goede.

Begeleiding
Menno Prins (yoga en mindfulness) en Margje Duursma (logistiek en catering).

Wie ben jij?
Het intensive weekend is gericht op coaches. Voorkennis is niet nodig. Voor deelnemers met ervaring zijn er speciale verdiepingsoefeningen.

Wanneer en waar?
Het intensive weekend wordt verzorgd in het weekend van  12 t/m 14 november 2010. Je kunt rekenen op voortreffelijke verzorging van eten en drinken. Gun jezelf deze fantastische ervaring in de heerlijke omgeving van weilanden en water, van licht, lucht en ruimte. De Noarder Pleats in Smallebrugge is een mooie, inspirerende locatie. Meer informatie: http://www.vierstappen.nl/    

Aanmelden?
Stuur voor maandag 20 september 2010 een e-mail met uw contactgegevens naar het redactiesecretariaat (redactie@tvc.nl) met als onderwerp ‘Kracht van aandacht’ als u geïnteresseerd bent en beschikbaar bent in het weekend 12 t/m 14 november 2010. De winnaar krijgt bericht op dinsdag 21 september 2010. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Marca de Greef - dinsdag 7 september 2010

Tijd voor mezelf! Wat is dat, zou ik haast willen vragen, het is in iedergeval iets wat ik niet snel vrijmaak voor mezelf. Het is wel iets waar ik behoefte aan heb. Tijd voor jezelf (mijzelf) brengt mij dichter bij me ZELF en alleen dan kan ik vanuit me ZELF handelen.

Josien Pennings - vrijdag 27 augustus 2010

Aandachtig zijn naar anderen zit in mijn genen, vandaar dat coaching mij op het lijf geschreven lijkt. Ondertussen weet ik dat Aandachtig Zijn, leven in hier en nu, vanuit jezelf, een hele andere uitdaging is. Mindfullness heb ik tot op heden een beetje op afstand gehouden juist omdat het zo dicht bij jezelf komt. Nu lijkt de tijd rijp om de aandacht op mezelf te richten. Om mijzelf meer als instrument in leven en werken in te zetten. Daarom zou ik heel graag deelnemen aan deze interessante workshop.

Gerda Baas - woensdag 25 augustus 2010

Vorig jaar heb ik deze workshop bij Menno mogen meemaken. Ik vond het een hele bijzondere ervaring om zo tot stilstand te komen. Een aanrader, zeker voor diegenen die het idee hebben dat hun leven hectisch is en dat zij de neiging hebben zichzelf voorbij te lopen.

Lammy Otter - woensdag 25 augustus 2010

Dit nieuwsitem vind ik erg inspirerend en wervend: afhankelijk van de kosten (tenzij de prijs mij toevalt) wil ik graag aan een dergelijk weekend deelnemen.

E.S. Kout - woensdag 25 augustus 2010

Dit is nu precies hoe ik mijzelf door het leven coach. Monitoren en op een speelse manier meegaan in het hier en nu. Het is leerzaam en het geeft jezelf zoveel meer. Mogelijkheden en waarnemingen. Hoe jij het leven ervaart. Vaak wil je andere begrijpen; prachtige pogingen en soms een match. Het meeste leer je van en door jezelf. Mindfull leven. Do you mind ?

Herman Cornet - woensdag 25 augustus 2010

Hier en nu besluit ik, heel mindful, om mindfullness meer plek in mijn leven en werk te geven