Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Microkredieten en coaching voor starters succes

wo 25 aug 2010

Mede op aandringen van prinses Máxima trekken drie grote banken en de Bank Nederlandse Gemeenten dertig miljoen euro uit voor microfinanciering in Nederland. Daarmee wordt het voor honderden Nederlanders mogelijk om een eigen bedrijf op te zetten.

Het geld wordt uitgeleend aan Qredits, een landelijk werkende microkredietorganisatie in Nederland. Anderhalf jaar geleden werd zij opgericht met een startbedrag van vijftien miljoen euro. Inmiddels heeft Qredits 865 microkredieten verstrekt aan ondernemers die een eigen bedrijf wilden opstarten of uitbreiden. Met de extra dertig miljoen euro kunnen de komende jaren nog eens 1500 microkredieten van maximaal 35.000 euro worden verstrekt. Minister van der Hoeven van Economische Zaken vindt dat haar departement in deze economisch moeilijke tijden alles moet doen om zelfstandige ondernemers te ondersteunen. Zij ondertekent deze week samen met Prinses Máxima, lid van de Raad voor Microfinanciering, de nieuwe overeenkomst. De raad en Máxima hebben een belangrijke bemiddelende rol gespeeld in de totstandkoming van het extra krediet. De overheid staat borg voor tachtig procent van de lening.

Goed plan
'De klanten van Qredits zijn vooral mensen die niet bij een gewone bank terecht kunnen, maar wel een goed plan hebben', zegt Roy Spit, manager van de stichting. ‘Mensen kunnen online een ondernemingsplan insturen. Als dat goed genoeg is komt één van onze bedrijfsadviseurs langs om verder te praten. Tot nu toe zijn er van de 865 gestarte bedrijven maar tien die het niet redden.'

Coach
Ondernemers die een lening krijgen bij Qredits moeten zich laten coachen vóór, tijdens en na het opstarten van het bedrijf. ‘Ze mogen zelf een coach kiezen’, zegt Spit.

De Qoachpool
Om coaching aan te kunnen bieden heefr Qredits een spciale Qoachpool opgezet. De Qoachpool bestaat uit succesvolle ondernemers die zich belangeloos inzetten om startende ondernemers te coachen en te begeleiden. 
Aanmelden als coach? Kijk op http://www.qoachpool.nl/
 

Bron: Nobco.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst