Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Briljante mislukkelingen als inspiratie

ma 22 nov 2010

Bedrijven moeten zichzelf steeds vernieuwen om succesvol te zijn. Overlevingskansen, vooral in de dienstensector, hangen vooral af van hun vermogen om intellectueel kapitaal te ontwikkelen en te benutten. In zijn UM-oratie ‘Combinatoric Innovation’ beschrijft de oprichter van het Instituut van Briljante Mislukkingen, Paul Iske, een methode om gezamenlijk ideeënontwikkeling op gang te brengen.

Deze methode gaat ervan uit dat innovatie vooral voortkomt uit bestaande kennis die gecombineerd wordt en opnieuw toegepast in een andere context. Combinatorische Innovatie is gebaseerd op verrassende combinaties van kennis, ideeën en mensen van verschillende achtergronden. Dit proces wordt gestimuleerd door connecties tot stand te brengen tussen mensen en organisaties, die de dialoog met elkaar aangaan op basis van serendipiteit.

In zijn oratie beschrijft Paul Iske het raamwerk waarmee hij dit aspect van het innovatieproces gaat onderzoeken. Want hoewel dit proces per definitie onvoorspelbaar en oncontroleerbaar is, kan veel geleerd worden als men het gedrag van mensen en organisaties tijdens deze interactie bestudeert.

Prof. dr. Paul Louis Iske werd op 1 mei 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Innovation & Business Venturing. Hij combineert deze deeltijdleerstoel met zijn functie als Chief Dialogues Officer bij ABN AMRO. Vanuit die functie is hij tevens directeur van Dialogues House en Dialogues Incubator. Bovendien is hij partner in het bedrijf Conceptisch en was hij de oprichter van het Instituut van Briljante Mislukkingen.


Bron: Scienceguide.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst