Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

HR moet nadenken over de vloedgolf die social media veroorzaakt

di 29 jun 2010

De snelle opkomst van social media dwingt HR-professionals na te denken over wat dit voor impact heeft in relatie tot het verbinden van talent, het stimuleren van samenwerking, het effectiever benutten van kennis en het versterken van innovatiekracht.

HR moet zich in elke geval gaan voorbereiden op de impact die social media heeft op de samenleving en werkvormen. Volgens de auteurs van `Groundswell`, een van de meest toonaangevende studies op het gebied van social media, kunnen organisaties hun borst nat maken gezien de grote veranderingen in klantgedrag als gevolg van social media. De auteurs beschrijven een sociale trend, de groundswell (vloedgolf), waarin consumenten virtueel met elkaar in verbinding staan en technologie gebruiken om gezamenlijk dingen voor elkaar te krijgen. Ze worden daarin steeds minder afhankelijk van bedrijven en instellingen.

De groundswell ontwikkelt zich in een razendsnel tempo en vormt een grote uitdaging voor organisaties. Doordat die technologie zich zo snel ontwikkelt moeten organisaties niet proberen deze bij te benen. In plaats daarvan is het belangrijker te erkennen dat consumenten steeds meer in staat zijn om zelf te organiseren, samen te werken, te delen, ruilen, handelen en creëren.


Bron: www.express.beGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst