Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Hoger opgeleide wil betrokken en coachende manager

di 26 okt 2010

Hoger opgeleide wil een ‘betrokken manager’
Uit de Employer Brand Monitor ® van werkenbijmerken.nl blijkt dat er onder hogeropgeleiden een duidelijke voorkeur bestaat voor organisaties en bedrijven, waarbij de stijl van leidinggeven is gebaseerd op een betrokken en coachende leidinggevende. “4,000 hogeropgeleiden die actief zijn op werkenbijmerken.nl hebben dit aangegeven tijdens het maken van een matchtest tussen zichzelf en die van werkgevers”, aldus Bjorn Veenstra, oprichter van werkenbijmerken.nl

Voorkeur van hogeropgeleiden bij de stijl van leidinggeven:

1. 32% Betrokken, coachend
2. 25% Zelfstandigheid met doelstellingen
3. 24% Focus op taken en werkprocessen
4. 19% Focus op doelstellingen, targets en beloningen

Employer Brand Monitor ®
Het onderzoek is gebaseerd op de Employer Brand Monitor van www.werkenbijmerken.nl en heeft betrekking op een deel (4.000) van de ingeschreven hogeropgeleiden en meer dan 50 grote deelnemende werkgevers in Nederland, zoals Rabobank Nederland, Deloitte en Ahold. De Employer Brand Monitor brengt de werkgeverspositie in kaart aan de hand van de voorkeuren van hoger opgeleiden. Hierbij staan meerdere thema’s centraal, zoals: Groeistrategie, Managementstijl, Beloning, Waarden en Onderlinge omgang.

Kenmerken van de hogeropgeleiden:

1. 52% vrouw en 48% man;
2. 53% heeft een HBO achtergrond en 47% heeft een WO-achtergrond;
3. 59% heeft meer dan 1 jaar werkervaring, 20% is starter en 21% bevindt zich in de laatste studiefase.

Over
www.werkenbijmerken.nl
Werkenbijmerken.nl verbindt werkgevers en hoger opgeleiden (student, starter en professional) online met elkaar aan de hand van gedeelde waarden en drijfveren. Werkgevers presenteren zich op werkenbijmerken.nl en laten zien hoe zij zich karakteriseren op basis van de Employer Brand Scan ® op cultuur en werkgeverstypering. Werkzoekenden krijgen de beschikking over een online Hey Profiler-account waarin zij zien met welke werkgevers, bedrijfscultuur en werkgeverstyperingen zij matchen.

De Employer Brand Monitor ® betreft een periodieke managementrapportage voor alle deelnemende werkgevers, waarin zij inzicht krijgen in het orientatiegedrag van hogeropgeleiden. Daarnaast ziet de werkgever direct hoe zijn werkgeversmerk presteert ten opzichte van de voorkeuren van de hogeropgeleiden.

Maak je als werkzoekende een Hey Profiler-account aan op werkenbijmerken.nl dan zie je direct met welke werkgever je bent gematcht en welke werkgeverstypering het beste bij jou past. Het bijzondere is verder dat je profiel direct wordt toegevoegd aan de online Talentpool van de werkgever waarmee je bent gematcht. Deze kan de kandidaat direct benaderen bij interesse, gratis en zonder verdere tussenkomst van derden.

Bron: Hrbase.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst