Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

4 vragen over het kwispelspoor

di 26 okt 2010 - Petra Megens

1. Wat is het kwispelspoor?
Het kwispelspoor is een lakmoesproef. Een coachtool om te leren werken en leven vanuit je persoonlijke waarden. Zonder analyseren of idealiseren. Het kwispelspoor is de weg van de onweerstaanbaarheid. Beslist niet de weg van de minste weerstand. Het is het spoor van doen wat je niet laten kan. Van de wil om bij te dragen aan iets dat groter is dan jijzelf. Eventueel ten koste van veel.

2. Hoe kom je op het kwispelspoor?
Haal het beste uit jezelf en zet het in de wereld. Doe waar je goed in bent en plezier in hebt. Doe wat je niet laten kan, de wereld wordt er mooier van. Ook triviale bezigheden zijn belangrijk. John Cleese, toen nog een natuur- en wiskundige, begon ooit met “How To Irritate People”. Daarna kwam Monty Python. Want irritant doen, daar houdt John van. En een wereld zonder Monty Python… kan jij het je voorstellen? Of neem mijn fietsenmaker. Die is al zeventig jaar dol op zijn werkplaats. En mijn fiets is dol op hem.

3. Hoe weet je of je op het kwispelspoor bent?
Hoe weet je of je verliefd bent? Je voelt het zodra je het bent. Zo is het met het kwispelspoor ook. Hoe weet je of je erop zit? Je voelt het. Je kan het niet toetsen aan uiterlijke criteria. Een ander kan jou er niet op zetten. Jij voelt de flow. Of niet.

  • Wat doe jij te weinig waar je veel van houdt?
  • Wat mis jij dat je vroeger graag deed?
  • Waar verlang je naar om ooit te doen?

Doe een hele minuut lang één van deze drie. Voel je in die ene minuut “ja, dit ben ik!”? Nu weet je dat op het kwispelspoor bent.

4. Brengt het kwispelspoor wel brood op de plank?
Heeft John Cleese te eten? Mijn fietsenmaker ook.

Volg het kwispelspoor naar www.petramegens.nl. Petra Megens is coach, spreker en schrijver. Haar boek ‘Knetterdruk – werken in deze hyperactieve tijd’ verscheen bij uitgeverij Thema.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst