Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

3 gouden tips tegen weerstand

wo 28 jun 2017 - Claudie van Ginneken

Ken je dat? Zodra je ook maar de geringste suggestie doet dat je cliënt iets anders zou kunnen doen, is het: 'Ja maar, die ànder...' Dus kan het niet, werkt het niet, heeft het geen zin. Hoe help je ook deze cliënten?

Deze gouden tips helpen je de weerstand te laten verdwijnen, alsof hij er nooit geweest is:

 1. Erken dat het aan de ander ligt.
  Natuurlijk ligt het aan de ander!  Als het aan je cliënt lag, had hij het allang opgelost. De ander vormt het probleem voor je cliënt. Richt je dus op die ander.
   
 2. Maak van de ander zíjn persoonlijke ander.
  Help je cliënt in te zien dat  - hoewel de ander zijn probleem is - het vooral zijn eigen mentale representatie van de ander is, die hem hindert.
   
 3. Verander de ander.
  Herprogrammeer de beelden, gedachten en gevoelens die je cliënt heeft bij de ander, zodat ze hem niet meer hinderen.

De bonus...
Je cliënt heeft nu minder 'last' van de ander, maar dat is nog niet alles. Het allermooiste is nog wel dat in veel gevallen de ander zich hierna ook echt anders gaat gedragen.
De ander veranderen? Je kunt je cliënt verzekeren dat het kan!

De methode Eenzijdig Relaties Verbeteren - ERV®  is  ontwikkeld door Claudie van Ginneken op basis van haar jarenlange ervaring en expertise als coach en therapeut.  Technieken uit deze methode die gewoon erg goed blijken te werken deelt ze graag met anderen, zoals jij, tijdens de workshop Leer Eenzijdig Relaties Verbeteren - ERV®.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst